Dag 25 hongerstaking

Andersdenkende

Mentaal was dit voor Eduard de pittigste dag tot op heden. Na het opzetten van het actie-tentje volgt al snel een ontmoeting. Een witte Hagenese laat beleefd maar fel horen ze denk over de actie. “Kinderpardon, mijnheer?! U laat zich manipuleren door zielige verhaaltjes. Ouders misbruiken hun kinderen enkel voor eigen gewin!”

Ze heeft geen behoefte aan een gesprek. Prettig, dan kan Eduard het contact kort houden en met een bedankje haar alle goeds wensen.

Voorvechters

Rond half tien start een cameraman van BNN VARA met het maken van een serie korte shots voor het TV programma ‘Voorvechters’. Uitzending volgt later dit jaar.

Ondertussen volgt het ene interview na het andere en tegelijk TV opnames. Tussendoor beantwoordt Eduard vele inkomende appjes en telefoontjes.

Mikael

En dan als grote verrassing staat Eduard oog in oog met de 11 jarige Mikael. Mikael wilde heel graag Eduard bedanken voor zijn inzet voor Mikael en alle andere gewortelde kinderen. Een emotioneel moment. Een spontaan ogend kereltje die met een ferme handdruk en een knuffel de 79 jarige Eduard bedankt. In Mikael ziet Eduard al de honderden anonieme kinderen voor wie wij maar één wens hebben:

Kinderpardon NU!

Eduard Disch ontmoet Mikael

3 gedachten over “Dag 25 hongerstaking”

  1. Hi Eduard, wat jij doet is echt zo ontroerend, dankjewel voor jouw inzet. Dit laat kinderen zien dat ze er niet alleen voor staan. En hou vol, het werkt!

  2. Ik was vorige week in Den Haag en zo enorm stom dat ik niet langs gegaan ben. Ik bewonder u enorm Eduard, zoveel mensen die meningen hebben maar weinigen die actie ondernemen. Ik hoop oprecht dat uw actie iets teweeg brengt en dat diegene die hierover iets te zeggen hebben juiste beslissingen nemen maar in ieder geval goed nadenken over hun acties. Ik wens u heel veel kracht. Mijn naam is Willeke OOsterbaan, 68 jaar.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven