Overzicht van acties voor een generaal kinderpardon waar Childsupporto bij betrokken is of steunt in de media:
De ‘asielcrisis’ is kansloze kletskoek van het kabinet. Tien migratiefabels op een rij
De mistige mengeling van meningen, fabels en leugens vertroebelt de asielwerkelijkheid. Daarom: een leeswijzer in tien punten.
Stapelen van verblijfsaanvragen | IND
Mensen kunnen altijd een nieuwe aanvraag indienen. Bijvoorbeeld als de betrokken persoon van mening is dat de situatie in het land van herkomst is gewijzigd. Of omdat persoonlijke omstandigheden zijn veranderd. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat het in het land van herkomst minder veilig is geworden. Of dat iemand medische redenen heeft waardoor deze persoon niet terug kan keren. Soms dienen mensen ook een nieuwe aanvraag in omdat ze zich niet kunnen of willen neerleggen bij het gegeven dat ze moeten terugkeren naar hun land van herkomst. Dit soort aanvragen maken overigens niet veel kans.
Gewortelde kinderen dreigen door uitzetting ontwikkelingsschade op te lopen
Kinderen die na langdurig verblijf in Nederland worden uitgezet naar een land dat zij nauwelijks of zelfs niet kennen, kunnen ontwikkelingsschade oplopen. Dit is een ernstige schending van hun kinderrechten.
Kan de asielprocedure voor kinderen niet sneller? En andere vragen over een kinderpardon beantwoord
Door de verhalen van de 13-jarige Ariana (Oezbekistan) en de 11-jarige Mikael (Armenië) gaat het de afgelopen weken weer veel over een kinderpardon, waarmee een groep migrantenkinderen hier zou mogen blijven. We vroegen wat jullie hierover willen weten.
Geen grenzen, geen naties, geen valse acceptaties
Dit zou zomaar een nieuwe leus kunnen zijn. Een tweetal dingen die ik lees en hoor de laatste tijd, wanneer het gaat om strijd voor verblijfsrecht (van kinderen…
‘Ik ga niet weg totdat er een kinderpardon komt’ – Humanistisch Verbond
Lid van het Humanistisch Verbond Eduard Disch (79) ging 30 dagen in hongerstaking voor een kinderpardon. Hij wilt dat er een eind komt aan het uitzetten van in Nederland geboren of gewortelde kinderen.
Hongerstaker (79) voor kinderpardon stopt na dertig dagen vanwege gezondheid, maar ‘komt snel terug”. De Volkskrant 10 augustus 2024
Arts waarschuwt voor ‘risicofase’
Eduard Disch (79) stopt daarom na dertig dagen met hongerstaking in Den Haag.
Eduard (79) na wekenlange hongerstaking: ‘Het was niet voor niets’
Een biefstuk, dat is wat de 79-jarige Eduard na een wekenlange hongerstaking graag wil eten. Eduard wilde een direct kinderpardon voor alle kinderen die meer dan 5 jaar in Nederland moesten wachten op hun verblijfsvergunning. Dat is niet geluk, maar toch is hij tevreden.
Demonstranten voeren actie voor kinderpardon in Den Haag: ‘Geef kinderen toekomst!’
Demonstratie in Den Haag pleit voor een nieuw kinderpardon en betere asielregeling. Betogers, waaronder kinderen die dreigen te worden uitgezet, vragen om stabiliteit en een toekomst in Nederland.
Eduard Disch (79) stopt om gezondheidsredenen met hongerstaking bij IND
Dertig dagen heeft de activist voor een kinderpardon niet gegeten.
Eduard (79) stopt na 30 dagen met hongerstaking op advies van huisarts
De 79-jarige Eduard Disch is gestopt met zijn hongerstaking. Hij doet dat op advies van zijn huisarts, omdat zijn gezondheid in gevaar komt. Disch voerde actie voor het kantoor van de IND in Den Haag en at bijna 30 dagen niet, om op die manier te pleiten voor een kinderpardon.
Na dertig dagen stopt Eduard (79) uit Maastricht hongerstaking voor kinderpardon
Er dreigt schade voor mijn organen.
Hongerstaker Eduard Disch (79) staat desnoods een nier af
Hij is altijd een linkse activist gebleven die graag op de voorgrond treedt
Hongerstaker Eduard Disch (79) op de bres voor asielkinderen – Den Haag Centraal
Eduard Disch protesteert voor het loket van de IND tegen uitzetting van ongeveer 300 asielkinderen. Hij zegt in hongerstaking te blijven totdat zij een asielvergunning krijgen.
Al bijna een maand is Eduard Disch (79) in hongerstaking: hij eist een kinderpardon
Al bijna een maand weigert Eduard Disch te eten. Op de stoep van de IND eist hij een kinderpardon. „Kinderen zijn de dupe van het handelen van volwassenen.”
Eduard Disch is al 26 dagen in hongerstaking voor het kinderpardon
Het Kinderpardon gaat ’m aan het hart, want hij is al 26 dagen in hongerstaking. Al die dagen staat hij van 9 tot 5 voor het hoofdkantoor van de IND in Den Haag om aandacht te vragen voor de vaak schrijnende gevallen van kinderen die Nederland uit gestuurd worden terwijl ze hier al jaren wonen of zelfs geboren zijn. Gisteravond was er voor 1 van hen, de 11-jarige Armeense Mikael, een solidariteitsmars, waar meneer Disch ook bij aanwezig was.
Waarom krijgt de Armeense Mikael (11) géén verblijfsvergunning?
Kinderpardon: Woensdag werd een solidariteitsmars gehouden voor de Armeense Amsterdammer Mikael (11) en zijn moeder Gohar, die vorige week hoorden dat zij Nederland moeten verlaten. In vergelijkbare gevallen kregen gezinnen met minderjarige kinderen wél een verblijfsvergunning. Wat maakt deze zaak anders?
Maastrichtenaar al 26 dagen in hongerstaking: ‘Woensdag naar Amsterdam voor solidariteitsmars’
Eduard Disch (79) uit Maastricht, die al bijna een maand in hongerstaking is voor uitgeprocedeerde kinderen, is woensdag aanwezig bij de solidariteitsmars in Amsterdam tegen de uitzetting van de 11-jarige Mikael en zijn moeder Gohar naar Armenië.
Al 26 dagen in hongerstaking voor deur van IND: ‘Ik ga door tot het kinderpardon er is’
Al 26 dagen is hij in hongerstaking, de 79-jarige Eduard Disch uit Maastricht. Naast zijn tentje voor de deur van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND)
in Den Haag blijft hij zitten, zegt hij, totdat er een kinderpardon komt voor kinderen als Mikael, die vorige week hoorde dat hij samen met zijn moeder wordt uitgezet naar Armenië. ‘Ik ben hier en blijf hier, totdat recht wordt gedaan aan kinderen.’
in Den Haag blijft hij zitten, zegt hij, totdat er een kinderpardon komt voor kinderen als Mikael, die vorige week hoorde dat hij samen met zijn moeder wordt uitgezet naar Armenië. ‘Ik ben hier en blijf hier, totdat recht wordt gedaan aan kinderen.’
Eduard (79) in hongerstaking voor kinderpardon: ‘Mijn honger is verdwenen doordat ik boos ben’
Naar omstandigheden gaat het goed, maar hij hapert een beetje als hij spreekt. Het is vandaag de 26ste dag dat de 79-jarige Eduard Disch in hongerstaking is en dat begint zijn tol te eisen. Vooralsnog blijft hij zitten waar hij zit, voor het kantoor van de IND in Den Haag, om te pleiten voor een kinderpardon.
Oud-Kinderombudsman: ‘Onrechtvaardig dat kinderen de dupe worden’
De 11-jarige Mikael die in Nederland is geboren, moet het land uit. Voormalig Kinderombudsman Marc Dullaert spreekt zich uit over de situatie.
Al 25 dagen in hongerstaking voor kinderpardon: ‘Ik ben hier en ik blijf hier’
’s Nachts slaapt hij bij mensen in Den Haag die zijn actie steunen. Dagelijks komt een arts langs om te kijken hoe het met hem gaat.
Eduard (79) al wekenlang in hongerstaking voor kinderen zoals Mikael: “Ik blijf hier”
De 79-jarige Eduard uit Maastricht is al 25 dagen in hongerstaking voor de deur van de IND in Den Haag. Hij zegt niet weg te gaan totdat er een kinderpardon komt voor kinderen zoals de in Amsterdam geboren Mikael (11), die vorige week hoorde dat hij uitgezet wordt naar Armenië.
Bijzondere ontmoeting: Mikael (11) ontmoet Eduard (79) in hongerstaking
Het was een bijzondere ontmoeting maandag voor het IND-kantoor in Den Haag. Mikael, de 11-jarige jongen die Nederland wordt uitgezet, ontmoette de 79-jarige Eduard Disch.
Mikael (11) met moeder uit azc gehaald om dreigende uitzetting
“Ik probeer er niet over na te denken”
Al ruim drie weken in hongerstaking voor het kantoor van de IND
“Ik ga hier niet weg tot er een kinderpardon komt”
Bijna 80 jaar, maar Eduard uit Maastricht is al drie weken in hongerstaking voor kinderpardon
Dit beleid is asociaal
Eduard Disch (79) is in hongerstaking voor een kinderpardon. ‘Kinderen mogen nooit de dupe zijn’
De 79-jarige Eduard Disch zit al twintig dagen in hongerstaking voor het IND-kantoor in Den Haag. Hij blijft net zo lang zitten tot ‘gewortelde’ asielkinderen die al jaren in Nederland wonen, een verblijfsvergunning krijgen.
Hongerstakingsactie voor een kinderpardon al 16 dagen aan de gang | Doorbraak.eu
Sinds 12 juli is de 79-jarige Eduard Disch in hongerstaking bij de ingang van het IND-kantoor in Den Haag, vlakbij station Den Haag Centraal. Als directeur van een opvangcentrum in Maastricht ving hij ook vluchtelinggezinnen op. Nu voert hij actie “tegen het inhumane asielbeleid waardoor gezinnen worden uitgezet met kinderen die langer dan vijf jaar in Nederland wonen”, zo valt
Eduard (79) al 13 dagen in hongerstaking voor kinderen die mogelijk worden uitgezet
De 79-jarige Eduard Disch zit al 13 dagen voor het gebouw van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). Hij is in hongerstaking en protesteert tegen de uitzetting van de naar schatting 300 kinderen van asielzoekers zonder verblijfsvergunning.
NOS Radio 1 Journaal – 22 juli 2024 – NPO Radio 1 Gemist | NPO Radio 1
Interview met Eduard en asieladvocaat Bart Toemen Fragment op 0:19:26 tot 0:28:00
Oud-directeur Daklozenopvang in hongerstaking voor IND-gebouw in Den Haag
Het gezin waarvoor de 79-jarige Eduard Disch uit Maastricht op 11 juli in hongerstaking ging is inmiddels vrij. Toch zet de oud-directeur van daklozenopvang Impuls in Maastricht zijn actie op de stoep voor het gebouw van de Immigratie- en Naturalisatiedienst in Den Haag voort. “Er zijn nog zo’n 300 kinderen die elke dag in angst en onzekerheid leven. Ik ga door tot er een oplossing is voor deze kinderen.”
Tachtigjarige midden op straat in hongerstaking: ‘Ga tot het uiterste!’
Terwijl de mussen dood van het dak vallen, is de 80-jarige Eduard Disch al acht dagen aan een hongerstaking bezig. De oud-directeur van een daklozenopvang protesteert voor het gebouw van de IND tegen de uitzetting van kinderen van asielzoekers zonder verblijfsvergunning.
Oud-directeur daklozenopvang in hongerstaking op stoep IND: ’Ik blijf…
archived 19 Jul 2024 06:17:52 UTC
Hongerstaking op stoep IND in Den Haag gaat tweede week in
De 79-jarige Eduard Disch uit Maastricht, die een week geleden in hongerstaking ging op de stoep van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) aan de Rijnstraat in Den Haag, wil zijn actie voorlopig
Bij asielaanvragen moeten persoonlijke omstandigheden altijd meewegen, besluit Raad van State
Asielbeleid: De Immigratie- en Naturalisatiedienst heeft jarenlang een te strikt beoordelingskader voor asielzoekers uit quasi-veilige landen aangehouden, stelt de Raad van State.
Nog geen nieuwe verblijfplaats voor Oezbeeks gezin uit Emmen: ‘Zijn in shock’
Het Oezbeekse gezin Babayants dat acht jaar in Emmen woonde, heeft afgelopen in een detentiecentrum in Zeist geslapen. Gisteren besloot de rechter dat het gezin voorlopig in Nederland mag blijven, maar een nieuwe verblijfplaats is nog niet gevonden.
Eduard Disch zet hongerstaking door voor generaal pardon
De dreigende uitzetting van het gezin uit Oezbekistan waarvoor Eduard Disch sinds afgelopen weekend in hongerstaking is op de stoep van de IND in Den Haag is van de baan.
Maastrichtenaar (79) blijft in hongerstaking ‘ook voor 300 naamloze kinderen’
Dat de 13-jarige Ariana Babayants samen met haar familie wordt uitgezet naar hun thuisland Oezbekistan greep de 79-jarige Eduard Disch uit Maastricht zo aan dat hij sinds donderdag in hongerstaking is bij het IND-gebouw in Den Haag.
Oezbeeks gezin mag vlak voor uitzetting voorlopig toch in Nederland blijven
Het gezin is sinds tien jaar in Nederland. De afgelopen acht jaar verbleven ze in het asielzoekerscentrum in Emmen.
Op het nippertje: familie Babayants mag voorlopig tóch in Nederland blijven
Het Oezbeekse gezin Babayants uit het Drentse Emmen mag voorlopig toch in Nederland blijven. De rechtbank in Arnhem oordeelt dat de familie niet mag worden uitgezet terwijl hun asielprocedure loopt.
Familie Babayants uit Emmen mag voorlopig in Nederland blijven
De familie Babayants uit Emmen mag voorlopig in Nederland blijven. Dat heeft de rechtbank in Arnhem bepaald tijdens een spoedzitting.
Familie Babayants wordt na 10 jaar uitgezet, vrienden ‘laten het niet gebeuren’
Bekijk de stille tocht voor de familie Babayants die na een decennium in Nederland te hebben gewoond, dreigt te worden uitgezet.