Dag 30 van de hongerstaking, op naar een vervolg

De afgelopen dagen is de de 79-jarige Eduard Disch dagelijks gecontroleerd door huisarts dr. Ronald Schouten. Vandaag, de 30e dag van de hongerstaking, heeft de arts geadviseerd de hongerstaking te beëindigen om blijvende gezondheidsschade te voorkomen. Eduard heeft aangegeven, met spijt en teleurstelling, dit advies te willen volgen en een periode van herstel in te lassen.

Doel hongerstaking

Het doel van de hongerstaking was:

  1. Een onmiddellijk kinderpardon voor alle kinderen die meer dan vijf jaar in Nederland wachten op hun verblijfsvergunning
  2. Een duurzaam en kindvriendelijk asielbeleid. Bij de beoordeling van de aanvraag staat het belang van het kind centraal

Deze doelen zijn de afgelopen 30 dagen niet bereikt. Hij heeft daarom aangegeven ZEKER en SNEL terug te komen!

Van Staken naar Waken

Eduard komt snel terug. Hij zal dan niet verder gaan dmv een hongerstaking. De actie wordt omgezet in een dagelijkse wake. Niet voor het kantoor van de IND, maar voor het nieuwe ministerie van Asiel. Want minister Faber is aan zet! Daar zal dit besluit genomen moeten worden. We roepen zoveel mogelijk mensen op om dan met Eduard mee te waken. De wake gaat elke werkdag plaats vinden tijdens kantooruren totdat de doelen bereikt zijn. De wake gaat zo snel mogelijk in, na een korte periode van herstel.
Van staken naar waken!

Petitie

Tegelijk met zijn tijdelijke stop van de hongerstaking kondigde Eduard Disch de lancering van een petitie voor een Generaal Kinderpardon aan. Deze petitie is vanaf heden te ondertekenen.

Dank

Vanaf deze plek danken we in eerste instantie Eduard. Een gewone, bijzondere man. Een man die opstond voor onrecht. Die een onmenselijke opgave voor een 79-jarige 30 dagen lang volhield. En nu ook niet opgeeft! Eén woord: RESPECT.

Ook een woord van dank, mede namens Eduard, aan alle steungroepleden. Mede door jullie heeft hij de hongerstaking kunnen doen. Ook dank aan iedereen die betrokken is geweest bij deze actie van Eduard, door langs te gaan, te bellen, te app’en, kaartjes te sturen, enzovoort. Samen Sterk!

Maar we stoppen niet. Wil je op de hoogte blijven, schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief. Tot snel!!

Flyer Kinderpardon NU bij artikel dag 30 hongerstaking van Eduard Disch

5 gedachten over “Dag 30 van de hongerstaking, op naar een vervolg”

  1. De link naar de petitie is een loopje; dit moet nog even aangepast worden.
    Verder – fantastisch Eduard! En veel sterkte.

  2. De gele button op deze pagina waarmee de petitie getekend zou moeten kunnen worden, verwijst terug naar deze pagina ipv de petitie.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven