Eduard komt terug en blijft

Vorige week heeft de 79 jarige Eduard Disch, op advies van de arts, zijn hongerstaking noodgedwongen beëindigt. Inmiddels geniet de Maastrichtenaar van een week welverdiende rust, waarin hij zijn voeding stapsgewijs op gang brengt. Disch blijft echter even vastberaden om zijn doelen te halen. Hij heeft daarom besloten maandag terug te keren. Disch gaf consequent aan “Ik ga door totdat de twee eisen zijn ingewilligd”. Zijn (honger)staken gaat daarom nu door in waken. Hij start daarmee maandag 19 augustus om 10:00 uur en blijft tot de eisen ingewilligd zijn.

Wake

Tijdens de hongerstaking heeft de directeur generaal, Rhodia Maas, aan Eduard verteld dat het een politieke beslissing zal zijn. Daarom zal hij terugkeren bij het Ministerie van Asiel en Migratie (Turfmarkt 14, Den Haag). Disch zal elke werkdag waken voor het Ministerie totdat de volgende doelen bereikt zijn:

  • Een onmiddellijk kinderpardon voor alle kinderen die meer dan vijf jaar in Nederland wachten op hun verblijfsvergunning. Daarnaast wordt het kinderpardon structureel opgenomen in het nieuwe asielbeleid.
  • Een duurzaam en kindvriendelijk asielbeleid. Bij de beoordeling van de asielaanvraag staat het belang van het kind centraal. Dit wordt structureel verankerd in het asielbeleid.

Hiermee vult Disch zijn belofte in die hij deed bij de beëindiging van zijn hongerstaking om Zeker en Snel terug te komen. En natuurlijk hoopt Disch bij zijn wake in gesprek te komen met Minister Faber en haar ambtenaren, want zij zullen de beslissing moeten nemen. Zeker de komende weken worden cruciaal als het nieuwe asielbeleid vormgegeven wordt. Disch geeft graag, samen met ChildSupporto, ondersteuning aan de ambtenaren die dit asielbeleid vormgeven. Disch wil dat beide doelen onderdeel worden van het nieuwe asielbeleid.

Meewaken

De steun vanuit het hele land tijdens zijn hongerstaking en daarna heeft Disch enorm verrast en positief geïnspireerd. Zijn wens is om deze steun om te zetten in actie. Hij roept dan ook iedereen op om met hem mee te waken voor het Ministerie. Samen met de beweging ChildSupporto is een website ontwikkeld waar mensen opgeroepen worden om mee te doen. Op deze website is een mogelijkheid gecreëerd waar mensen opgeroepen worden om mee te waken. Ook is er een mogelijkheid gecreëerd waar mensen kunnen reserveren om mee te waken bij Eduard. Op deze manier streven wij er naar dat er mensen voor het Ministerie van Asiel met Eduard meewaken tot het Kinderpardon realiteit is.

Petitie

Toen Eduard zijn hongerstaking beëindigde is een petitie gelanceerd voor een generaal Kinderpardon via www.kinderpardon.nl. Deze petitie is inmiddels ruim 3.000 keer getekend. Disch zegt hierover, als nu al deze mensen ééns twee uur mee komen waken, dan zijn er de komende tijd ruim voldoende mensen voor de Wake. Heeft u de petitie nog niet getekend? Doe dat nu:

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven