Hoe gaat het nu met Eduard na hongerstaking voor Kinderpardon?

Een vraag die we regelmatig krijgen. Na 30 dagen hongerstaking voor een Kinderpardon wil iedereen graag weten hoe het met Eduard gaat. Hieronder geven wij u een update van Eduard zelf.

Week van herstel

Zaterdag bij thuiskomst in Maastricht is eerst zijn gewicht gemeten. De weegschaal meet exact 80 kilo. Verrassend: in dertig dagen 8 kilo afgevallen. Daarmee is hij in één klap verlost van overgewicht. Een bonus zeg maar!
Maandag informeert Eduard zijn huisarts. In de herstelweek krijgt hij tweemaal bloedonderzoek. De resultaten tonen een voorspoedig fysiek herstel. Zijn enige nier blijkt 10% beter te functioneren, een tweede bonus! Maar de hoeveelheid stof die spieropbouw reguleert blijkt te zijn verlaagd, niet alarmerend. Eerder was dit in Den Haag al door de arts vastgesteld en de reden om de hongerstaking voor het Kinderpardon te beëindigen.
Het eten van vloeibaar naar vast voedsel gebeurd met beetjes en verdeeld over de dag. Eduard valt nog een kilo extra af en voelt zich fitter dan ooit! Bepaalde sportieve T-shirts durft hij weer te dragen😊. Mentaal herstelt Eduard langzaam maar zeker. Het vertraagde praten gaat weer wat sneller, en hij heeft minder last van het korte geheugen. Zijn ‘emotionele opvliegers’ verdwijnen gelukkig als sneeuw voor de zon! Hij voelt zich na zeven dagen volledig gereset.

Eduard geniet weer van soep en brood na hongerstaking voor Kinderpardon!
Eduard geniet weer van soep en brood!

Drukke week

In deze hersteldagen gaat veel tijd zitten in het bijpraten. Zijn lieve vrouw, Valence, is al dertig dagen en ook nu vooral op de achtergrond actief. Om de dag reisde zij met de trein van Maastricht naar Den Haag en terug! In Maastricht beantwoordde zij honderden appjes en vragen. Zeker, Kinderpardon: ze doen het sámen! Deze maatschappelijk betrokkenheid versterkt en verdiept hun relatie. Wéér een prachtige bonus.
Bijpraten doen ze ook met hun twee actief betrokken zonen, Jeroen en Erik. Zij netwerken vooral op social-media, en maken actiemateriaal zoals protestborden, flyers etc. In deze dagen wisselen ze ook met vrienden en familieleden feiten en gebeurtenissen uit. Het beantwoorden van honderden e-mails over de hongerstaking voor Kinderpardon op de PC, van bekende en onbekende mensen, kost dagen tijd.
Thuis in Maastricht wordt ook BNN-VARA ontvangen voor wat extra opnamen voor hun nieuwste vierdelige programma ‘Voorvechters’. Deze serie verschijnt in januari 2025. Het doel is om de vechter voor het Kinderpardon in beeld te brengen.
Allround filmmaker Sadjad Frogh (32) arriveert voor filmopnames. Hij en zijn vrouw, gevluchte kinderen van Afghaanse ouders, maakten de jarenlange onzekerheid en angst mee. Sadjad wil de actie Kinderpardon vastleggen. Liefst voor een breed publiek, zodat de kijker ziet dat je bij onrecht altijd ‘iets’ kunt doen.
Anke Sprakel en Marjolein van Radio ‘Steunkous’ komen nader kennismaken met ons als ‘strijders voor het Kinderpardon’. De datum van de uitzending is nog onbekend.

Vooruit kijken: WAKEN voor Kinderpardon

Uiteraard kijken we ook vooruit naar de komende week. Samen met de mensen van ChildSupporto, Camille Welie, hun zonen en anderen. De actievorm veranderd van STAKEN naar WAKEN. Vanaf maandag 19 augustus staat Eduard op alle werkdagen naast de ingang van het Ministerie van Asiel. Twee opvallend grote banners met KINDERPARDON, twee blauwe tuinstoeltjes en een waakvlam! Het zou fantastisch zijn als elke dag een sympathisant een paar uurtjes met Eduard mee wil WAKEN. Ambtenaren en andere belangstellende voorbijgangers krijgen een flyer uitgereikt met de oproep: Teken de petitie KINDERPARDON.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven